В останалата част от страната ще вали дъжд, на повече места

...
В останалата част от страната ще вали дъжд, на повече места
Коментари Харесай

Априлското лято свърши. Идват валежи и чувствително понижение на ...

В останалата част от страната ще вали дъжд, на повече места и по-интензивно след обяд и вечерта. В Западна България се чакат обилни количества. Ще има и гръмотевични стихии и условия за градушки. В северозападната половина от страната вятърът ще е до сдържан от северозапад, до момента в който в югоизточната ще се задържи от юг-югозпад и ще е краткотрайно мощен.

 

Над Черноморието облачността ще е променлива, по-често забележителна, само че до вечерта ще бъде съвсем без превалявания. Ще духа сдържан, краткотрайно мощен вятър от юг-югозапад. Ще се задържи топло за интервала с оптимални температури сред 24° и 27°. Температурата на морската вода е 15°-16°. Вълнението на морето ще е 3-4 бала.

В планините облачността ще е забележителна и основно в следобедните часове ще има превалявания от дъжд и гръмотевици. Ще духа краткотрайно мощен югозападен вятър, който вечерта ще се ориентира от северозапад и с него ще стартира да нахлува по-студен въздух, тогава и преваляванията ще се усилят. Максималната температура на височина 1200 m ще е към 17°, на 2000 m – към 7°.

 

Предимно облачно ще бъде и през идващите дни, преваляванията ще продължат, само че ще са по-слаби и на по-малко места. Температурите ще се намалят и в петък минималните ще са сред 5° и 10°, а оптималните - сред 12° и 17°. В събота ще е прохладно, а преваляванията ще се засилват, на доста места ще са интензивни и обилни по количество. В планините, над 1100-1200 метра ще вали сняг.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР